Denseman on the Rattis

Formerly known as the Widmann Blog

dapolitics

Dobbelt statsborgerskab!Ready to conquer the mountain
Originally uploaded by ebygomm

Jeg har før skrevet om dobbelt statsborgerskab, men i lang tid så det desværre ikke ud til, at Danmark nogensinde ville tillade det.

Nu ser jeg i det nye regeringsgrundlag (PDF) på side 55 flg.: “Danmark er et moderne samfund i en international verden. Derfor skal det være muligt at have dobbelt statsborgerskab.”

Det er jo helt vidunderligt, hvis det rent faktisk bliver gennemført! Det eneste, der bekymrer mig lidt, er, at det står i en afsnit om udlændinge, så man kan godt blive nervøs for, de især vil afskaffe, at udlændinge skal frasige sig deres statsborgerskab for at blive danskere (som da jeg udskiftede mit tyske pas med et dansk omkring 1980), og ikke helt har fokus på, om danskere i udlandet skal kunne opnå statsborgerskab dér uden at skulle frasige sig deres danske indfødsret.

Jeg håber dog det bedste. Hvem véd, måske kan jeg ligefrem opnå tredobblet statsborgerskab (dansk, tysk og britisk) inden for de næste fem år? 🙂

Følg med her og på statsborger.dk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *