Denseman on the Rattis

Formerly known as the Widmann Blog

dafamilyhistory

Til forsvar for ualmindelige navne

Som jeg nævnte i mit sidste blogindlæg, hygger jeg mig lidt med genealogi for tiden.

Ud over de frit tilgængelige kirkebøger har jeg fået nogle stamtræer af svingende kvalitet af mine forældre og min svigerfar, men jeg opdagede forleden, at internettet nogle gange er klart den hurtigste måde at komme videre på.

En del navne i min slægt er alt for almindelige til at kunne googles effektivt – Jens Nielsen er altså et meget almindeligt navn, også selvom man kan tilføje sognet.

Men så puttede jeg min oldemor, Mette Ottilie/Othilie/Ottilia Sørensen Smidt/Schmidt ind, og straks fandt jeg hele to omfattende stamtræer, der indeholder hende: Vang-Larsen og Udengaard Rasmussen.

Billedet til højre er af hendes mor (min tipoldemor, eller mere præcist min morfars mormor), Maren Sørensen Smidt (født Laursen). Jeg havde aldrig før set et billede af hende, så det var lidt sjovt at finde det på internettet. 🙂

På samme måde får Amaias eventuelle efterkommere nok rimeligt let ved at finde deres fjerne slægtninge.

Fra et genealogisk synspunkt burde meget almindelige navne forbydes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *