Denseman on the Rattis

Formerly known as the Widmann Blog

datransport

Kørekort 1

I går bestilte jeg et midlertidigt kørekort (provisional driving licence). Jeg indsendte en formular med foto, en check på 38 pund (kr. 422) og mit pas. Jeg håber ikke, de smider passet væk, for ellers kan jeg aldrig mere forlade Storbritannien. 🙁

Når jeg får mit kørekort, har jeg lov til at køre bil, så længe en erfaren bilist sidder ved siden af mig. Jeg har altså ikke været til teoriprøve eller noget som helst, men sådan virker systemet herovre.

Jeg blogger mere, når jeg får kortet (og forhåbentlig mit pas!)…

6 thoughts on “Kørekort 1

 • Arne Jørgensen

  Du blogger også lige hvis du skulle finde på at køre af de britiske øer, ikke?

  Vi skulle jo gerne kunne tage de nødvendige forholdsregler … 😉

  /arne

  Reply
 • Sebastian

  Du kan vel gøre som os andre og spørge efter et nyt på politikontoret? I dit tilfælde ambassaden? Men de smider det vei lkke væk 😉
  Og jamen dog, så borgerlig du er ved at blive. Hvornår skal du have kæledyr?
  /Seb

  Reply
 • Thomas – I seem to have forgotten again how to do hyperlinks in comments! Sorry I am not a proper nerc after all! 😉

  Reply
 • Arne, nu skal jeg jo lige køre rundt i et stykke tid, før jeg kan gå op til køreprøven og få et rigtigt kort, der også er gyldigt i andre lande. Til den tid er der forhåbentligt ikke noget at advare om… 😉
  Sebastian, ja, naturligvis kan jeg få mig et nyt pas, men det er nu noget træls, hvis jeg pludselig skal akut til Danmark. Jeg håber ikke, det bliver aktuelt!
  Phyllis, the syntax is <a href=”URL”>link text</a>.

  Reply
 • hi Arne! Don’t you worry about Thomas’ driving – I recently calculated I have driven 299329km all over Europe in the past 20 years without an accident and I have never had a driving lesson in my life – I simply sat beside my dad and did all the driving for 6 months when I was 17! Isn’t 99% of good driving the experience you get after the lessons after all? Here when you sit the test the examiner doesn’t have the right to ask if you were taught by a relative or a driving instructor so we all have to meet the same standard.

  Reply
 • Hov, jeg glemte at svare på kæledyrsdelen! Jeg kunne da godt tænke mig en kat, men jeg synes, det kræver, man bor et sted med have og natur, hvor den kan løbe rundt. Og Charlotte kan ikke li’ dyr med pels, så det er nok mere sandsynligt, vi får os et par frøer, men det er nu ikke lige så hyggeligt som en spindende kat. 🙁

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *