Denseman on the Rattis

Formerly known as the Widmann Blog

cultureda

De kan jo ikke strikke!

Da jeg lærte at strikke i håndarbejde i 4. klasse, og da min mor forsøgte at træne mig op til et bedre strikketempo, så jeg kunne strikke mine vanter færdige, inden skoleåret var omme, lærte jeg naturligvis at strikke på flg. måde:

Så da Phyllis gav sig til at strikke i dag (strikketrangen komme nogle gange op i hende, når hun er gravid), fik jeg nærmest et chok, da jeg så hendes teknik.

Hun placerede højre pind på låret og holdt den helt stille, mens hun lavede løkker med højre hånd og bevægede venstre strikkepind. Hendes teknik minder om flg., bortset fra, at de ikke holder højre pind stille (selve strikningen begynder ved 1:57):

Vi mener naturligvis begge, vores teknik er den eneste rigtige. Er der nogen her, der kender begge teknikker og kan give en objektiv vurdering?

12 thoughts on “De kan jo ikke strikke!

 • Jeg er også vant til den første. Den anden ser godt nok ud som om den er meget uergonomisk – man bruger jo hele armen til præcisionsarbejde.

  Reply
 • Det ser da noget kavt ud, den anden metode.

  Min oldemor holdt højre strikkepind mellem benene og strikkede med venstre – hun var lam i højre side.

  Reply
 • @mw: Ja, jeg er enig, det gør en træt i armen bare at se på det!
  @Trine: Ja, og det går langsomt! Phyllis siger, hun støtter højre strikkepind på benet, fordi hun lærte at strikke, da hendes arme var for korte (5 år gammel). Det er vist noget med, at hendes mormor hvilede strikkepindene oven på armene.

  Reply
 • First you don’t know how to knit like a normal human, and now you steal my blog posting – what is the world coming to?!

  Reply
 • I had a feeling you wouldn’t blog it objectively! 😉
  And anyway, you seemed to be too busy chatting to blog.

  Reply
 • Of course, given I learned to knit when you were only 1, my technique obviously predates yours!

  Reply
 • So now you’re claiming you’re using an old-fashioned technique that was superseded before 1980 by a superior one that no-one told you about?

  Reply
 • It may be English vs. Continental style. I know there’s a difference, but I wouldn’t be able to tell which is which.

  Reply
 • Jeg strikker på en helt tredje måde. Holder strikkepinden under venstre arm og strikker (på dansk vis) med højre hånd. Men det har jo sin årsag i min manglende venstre hånd. Men strikke kan jeg! Og hækle.
  Muligt I kan blive enig om hækling?

  Reply
 • Vive la France – they seem to do it like me, Swedes are following you weird Danes (funnily enough), but from what I can see on You tube second prize for lunacy, after Germany of course, goes to Italy where the loopy finger creeps in bigtime.
  What a can of worms!

  Reply
 • Det er forskellen på dansk og engelsk strikkemetode, men til tider også på egene i DK, for vi strikker vist som Thomas og bevæger højre pind – (som almindeligt højrehåndede mennesker ,-)); men jeg har set andre strikke ‘engelsk’, og det er det, de kalder det herovre. Så vidt jeg husker, er der også to måder at hækle på; men dem kender jeg personligt ingen af – åbenbart glemte de at lære os at hækle i skolen, men spørg mine børn, de kan.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *